Medio Sono Eco

Medio Sono Eco

Karakteristike:

  • Aparat za fizikalnu terapiju s ultrazvučnim valovima frekvencije 1 i/ili 3 MHz
  • Ekonomičan, prijenosan i korisniku ugodan aparat koji unatoč svojim malim dimenzijama nudi mnogo
  • Mogućnost izbora kontinuiranog i moduliranog rada za terapiju kako kroničnih tako i akutnih stanja
  • Ergonomične, multifrekventne ultrazvučne glave frekvencije 1 i 3 MHz
  • Mogućnost povezivanja s aparatima za elektroterapiju (Medio IF, Medio DYN, Medio IF-DYN, Medio Multi)

Opis proizvoda:

Utrazvučni val je zbog svoja dva učinka koja ima na tkiva (mehanički i termički) vrlo uspješan u terapiji mnogih patologija neuromišićnog sistema. Zbog ova dva učinka dolazi do lokalnog povećanja temperature, kao odgovor na to poveća se i protok kroz tretirano područje, što pomaže boljoj mikroklimi oštećenog područja i tako dolazi do boljeg cijeljenja.

Medio SONO eco ima pored klasične terapijske frekvencije 1 MHz, koja se koristi u fizikalnoj terapiji za tretman prvenstveno duboko smještenih struktura (zglobovi, tetive…), na raspolaganju i drugu frekvenciju 3 MHz, koja je najučinkovitija u površnijim slojevima tkiva. To je prije svega značajno za one koji se bave patologijom kože i potkožja (dermatolozi, kozmetika) — posebno u terapiji uznapredovanih stadija celulita.

Možemo izabrati kontinuirani ili modulirani oblik-ultrazvuka. Kod kontinuiranog oblika jače je izražen termički efekt, pa ga stoga koristimo kod kroničnih patologija gdje je toplina poželjna. Kod intermitentnih oblika možemo izabrati tri različite frekvencije. Za taj je oblik ultrazvuka značajno da je jače izražen masažni, a ne toliko termički efekt, te se stoga preporuča kod akutnih stanja. Dužinu terapije podešavamo sami. Aparat nas pred kraj terapije opominje da je vrijeme isteklo.

Medio SONO eco je moguće povezati s ostalim aparatima za elektroterapiju iz programa Medio — tako da možemo istovremeno izvoditi terapiju i sa dijadinamskim ili interferentnim strujama.

Indikacije za terapiju ultrazvukom: artroze, artritisi, ankilozantni spondilitisi, reumatoidni artritis.

Slike:

Medio Sono Eco
Medio Sono Eco