Medio Laser

Medio Laser

Karakteristike:

 • Kontinuirani biostimulativni laser GaAlAs
 • Sonde različitih valnih dužina 650 nm / 780 nm / 810 nm
 • Različite izlazne snage laserskih sondi: 10 mW, 20 mW, 30 mW, 50 mW, 100 ili 200 mW
 • Mogućnost rada s laserskim tušem ili laserskim skenerom kod istog aparata
 • Liječenja površinskih i dublje ležečih patologija
 • Kraće vrijeme terapije

Opis proizvoda:

MEDIO LASER je kontinuirani biostimulativni laser, koji pored osnovne sonde 780 nm, nudi više sondi različitih valnih dužina – 650 nm i 810 nm. Takav spektar frekvencija omogoćava idealnu terapiju različitih oboljenja tako na površini kao i u dubini tijela. Moć sondi, s kojima se izvodi terapija, odlućuje o dubini prodiranja biostimulacijskog zraka i o dužini zdravljenja.

Što veća je jačina sonde, kraće je vreme terapije za postizanje određene doze, a zrak sam dohvati i dublje ležeća tkiva. Djelovanje aparata je sasvim automatizirano. S određivanjem doze s obzirom na akutnost oboljenja, on sam izračuna odgovarajuće vreme za kvadratni santimetar obrađene površine. Aparatu su priložena i uputstva za određivanje doze ovisno od patologije.

Terapiju se može izvoditi uz pomoć sonde u obliku olovke, kojoj se može u vršak, odakle izlazi laserski zrak, staviti različite nastavke. Za izvođenje akupunkture upotrebljava se posebne nastavke u obliku konusa, a za rad na sluzokoži usne duplje više odgovaraju štapčićasti nastavci različitih dužina i zakrivljenosti. Moguče je upotrebiti i nastavke za rad u različitim tjelesnim dupljinama (vagina, anus...).

Oni mogu biti kruti ili savitljivi i mogu se upotrebiti samo jedan put. Rad na većim površinama može se izvoditi elegantno s upotrebom laserskog tuša, koji može odjedanput da ozrači 10 ili 20 kvadratnih santimetara. Za one zone, kod kojih kontakt sa površinom kože nije primeran, upotrebljava se laserski skener. On automatski presvetli svu površinu, koja se mu odredi.

Indikacije:
 • oboljenja lokomotornog aparata:
  tendinitisi, distorzije, kontuzije, artroze, artritisi, periartritis, bolni sindromi
 • dermatologija:
  ulcus cruris, keloidi, ragade, herpes simplex, herpes zoster, akne
 • ginekologija
 • neurologija
MEDIO LASER je praktičan, lijepog dizajna i zbog svoje veličine izrazito primjeran za rad u ambulanti ili na terenu. Preduvjet za sigurnost i uspješnost terapije jest, da je izvodi stručno osposobljena osoba i da oboje (bolesnik i terapevt) nose zaštitne naočale koje su sastavni dio opreme.

Slike:

Medio Laser
Medio Laser