Medio IF

Medio IF

Karakteristike:

  • Aparat za srednje frekventnu elektroterapiju s nosivom frekvencijom 4000 Hz
  • Mogućnost izvođenja klasične, vektorske i dvopolne interferentne terapije
  • Izvanredan učinak u terapiji duboko smještenih patologija
  • 27 programa, specifičnih za različite bolesti
  • Mogućnost samostalnog programiranja

Opis proizvoda:

Srednjefrekventne struje su dulji niz godina sinonim za smanjenje boli i drugih poteškoća kod bolesti lokomotornog aparata. Interferentna terapija predstavlja poseban način njihove primjene (nosiva frekvencija od 3000 do 5000 Hz).

Dva para elektroda dvaju strujnih krugova, po kojima teče struja različitih frekvencija i faznog pomaka, postavimo križno, tako da ispod njih u tkivu dolazi do zbrajanja njihovih jakosti. Na taj način u tkivu dobijemo iz dviju srednjefrekventnih struja novu, nižu frekvenciju i veću jakost. Tako istovremeno koristimo pozitivne terapijske učinke srednjefrekventnih i niskofrekventnih struja. Time izbjegnemo inače bolnu primjenu vrlo korisnih niskofrekventnih struja i postižemo željeni stimulativni efekt u dubini tkiva uz vrlo malo nadraživanje kože.

MEDIO IF je novi aparat za terapiju interferentnim strujama, koji je neophodan u svakodnevnom radu fizioterapeuta. Pored klasične četiri polne interferentne terapije aparat nudi i terapiju s pomičnim vektorom i dvopolnu terapiju na dva izdvojena izlaza. Podešavanje jakosti, frekvencije, spektra i vremena terapije omogućava individualni i zaista ugodan terapeutski pristup.

Za brži i lakši rad na raspolaganju su provjereni programi, sa najoptimalnijim vrijednostima (stimulacijska frekvencija, modulacija, vrijeme terapije) za terapiju pojedinih bolesti. U priloženim uputama nalazi se tabela, koja pomaže pri izboru pojedinih programa. Postoji i mogućnost unosa vlastitih programa i ručnog podešavanja terapije.

Djelovanje interferentnih struja u tijelu uzrokuje slijedeće:
  • bolju prokrvljenost tkiva
  • smanjenje boli
  • tonizaciju ili detonizaciju mišićnih skupina
  • smanjenje kontraktura, poboljšanje pokretljivosti
Aparat može samostalno raditi ili ga možemo kombinirati sa MEDIO VAC, aparatom za vakumsko pričvršćivanje elektroda, koji omogućava bolji kontakt i provodnost, a istovremeno djeluje i masažno. MEDIO IF je namijenjen samo kvalificiranom osoblju u bolnicama i liječničkim ordinacijama.

Indikacije: ishialgija, neuralgija, epikondilitis, artroza koljena, kontrakture, distorzije, mialgije, mišićne atrofije, mb. Sudeck, arterijske i venske cirkulatorne smetnje. Kontraindikacije: lezije perifernih neurona, poliomijelitis, centralni bolni sindrom, psihoze.

Slike:

Medio IF