Magneto Pulsar 2

Magneto Pulsar 2

Karakteristike:

  • Niskofrekventna magnetoterapija u obruču s ležajem
  • Spektar frekvencija do 50 Hz i jakosti do 10 mT
  • Dva aplikatora oblika obruča različitih veličina
  • Dva neovisna kanala

Opis proizvoda:

Terapija magnetnim poljem je vjerojatno jedna od najstarijih metoda koja se koristi u fizioterapiji. Još su stari Grci i Kelti tu terapiju spominjali u svojoj medicinskoj literaturi. Prvi suvremeni aparati za magnetoterapiju bili su patentirani prije približno 100 godina, što je omogućilo brojna klinička istraživanja po cijelom svijetu. Rezultati su dokazali da je magnetoterapija jednostavna, sigurna i uspješna metoda, koja se može primjenjivati u različitim područjima medicine.

Magnetno polje utječe na propusnost stanične membrane i uravnotežuje prijenos iona. Povećava se koncentracija kisika u stanicama, poboljšava se metabolizam i normalizira cirkulacija krvi, što dovodi do regeneracije cjelokupnog organizma.

Aparat MAGNETO PULSAR 2 omogućava niz različitih terapija s niskofrekventnim magnetnim poljem. Podesivi parametri, veliki aplikator oblika obruča kojeg je moguće namjestiti po cijeloj dužini ležaja izrađenog u drvu, te mali aplikator također oblika obruča nude terapeutu mogućnost kako lokalne terapije tako i terapije cijelog tijela. Dva neovisna kanala dozvoljavaju obradu dva pacijenta istovremeno, pa znatno povećavaju učinkovitost fizioterapijske jedinice i skraćuju dragocjeno vrijeme kako terapeutu tako i pacijentima.

Niskofrekventna magnetoterapija nema toplinskih i mehaničkih utjecaja na tkivo ili metalne implantate, pa su nuspojave zanemarive. Metoda je stoga sigurna i ugodna za pacijenta.

Slike:

Magneto Pulsar 2